Pana la 6 luni

Ana mea,

Trebuia de ceva vreme sa incep sa insir aici amintirile si intamplarile de cand am devenit 3, insa, cum bine o sa afli (da da.. o sa iti povestesc) nu am clipe libere deloc. Ai tu grija sa imi umpli  tot timpul.

Asa ca, o sa insir intr-o ordine aleatoare tot ce imi amintesc de la nastere si pana la 6 luni ca ai facut, ca s-a intamplat, ce am invatat.

– Nascuta pe 19 decembrie 2014, sagetatoare planificata, capricorn probabil daca stateam dupa tine.

– Fiind aproape de Craciun, a fost ceva agitatie. Familionul in vizita, sarmale si friptane. Am fost date putin peste cap, dar am trecut cu bine peste. Data viitoare o sa stim cum/ce sa facem doar noi 3.

– In noaptea de revelion ai avut grija sa ne dai spectacol. Mititica, ai avut dureri cumplite. Si uite de asta am apelat la un alt pediatru care sa raspunda la telefon si sa o linisteasca pe maica-ta (pe 1 ianuarie am sunat-o prima data pe dna doctor Lucia Popescu care ne-a linistit si sfatuit de bine)

– Primele 3 luni au fost mai mult plans, nani si papa decat veselie (dar recuperezi acum din plin).

– Pe 24 martie ai ras prima oara in hohote. M-am topit.

– Ne-au chinuit colicii pe amandoua de zor. Ce sa facem.. trebuia sa ne distram altfel ne plictiseam. Am incercat sa te scap de ei cu Colief, Infacol, Espumisan, Baby Jaaro’s Dphilus. Primul si ultimul au avut ceva efect, i-au ameliorat. Am scapat de ei la 4 luni jumate.

– Iti placea sa dormi infasata nu foarte strans. Paturicile cu bufnite, preferatele tale.

– Ai dormit numai in brate si/sau in patut si/sau in landoul de la carucior. Nu am avut curaj sa te luam in pat cu noi niciodata. Ne-a fost frica sa nu te stalcim.

– Cand taica-tu era pe acasa, faceam ture de zi si noapte. El noaptea, eu ziua. Si uite asa am dormit si 8 ore legat. Dragul de el, ma lasa sa ma refac. Ti-am spus ca e simpatic taica-tu?

– De la o luna si jumatate ai mancat doar lape praf (Hipp). Si uite ce mare si frumoasa ai ajuns. Problemele cu hrana o sa le pun intr-un alt post pentru ca e de povestit.

– Nu ti-a placut deloc sa stai pe burta de mica. Nici acum nu iti place.

– Taica-tu iti zice gogoasa! Ti se potriveste :)

– La vaccinul de 2 luni ai facut febra 38,6. Bagat un supozitor, speriat oleaca, vegheat juma de noapte. A trecut, plus vreo 3 zile de maraieli.

– Ai avut parte de 2 viroze usoare, tratate doar cu tantum verde pentru gat si ser fiziologic pentru muci.

– Pentru ca taica-tu a fost de acord (citez “faci ce vrei”) pe 2 mai am facut botezul. Restrans, cu cativa prieteni. Ai plaaans cand te-a scos popa din butoi de cred ca te-a auzit tot cartierul. Oarecum normal, un nene strain imbracat chicios s-a gasit sa iti faca baita la ora la care tu nu faci baita de obicei. A trecut si asta.

Atat imi amintesc acum.. las lista deschisa

Te pupa mama

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *